Évkönyv

 

Köszöntő

Kedves Olvasó!

Nagy örömmel köszöntöm a Szegedi Fekete István Általános Iskola évkönyvében! Jubileumot ünneplünk, ezért különleges ez a kiadvány. 50 év, egy fél évszázad, komoly kor egy embernek és komoly kor egy intézménynek. Ötven évesen visszatekinthetünk a múltra, a már bejárt útra, és ennek ismeretében tervezhetjük a jövőt, hiszen vannak alapok, amire építkezhetünk.

Sok-sok jelenlegi és volt tanár és diák munkája tette lehetővé ezen évkönyv megjelenését. Igyekeztünk az intézményünkkel kapcsolatosan teljes munkát végezni. Iskolánk története Kecskés-teleppel összefonódva egészen az 1920-as évekig nyúlik vissza. A múlt ismerete fontos, hiszen így válik világossá az út, amelyet az intézmény bejárt. De mitől is lesz élő egy épület, egy könyv? A számokon, adatokon túl a pedagógusok, a diákok töltik meg az iskolát élettel. Több szempontból is különleges a megvalósuló pedagógiai program: az integrált oktatás, amely a mindennapokban meghatározza, színessé teszi munkánkat. Ennek a színes, mozgó, dinamikus, élő egységnek a lenyomatát tartjuk a kezünkben.

Az általános iskola elindít, vezet egy, az egész élet szempontjából rövid, de nagyon fogékony korszakban. Hogy mi történt diákjainkkal a ballagás után, hogy milyen élményeket vittek magukkal, erről olvashatunk egy csokorra valót.

Köszönöm iskolánk volt dolgozóinak és diákjainak, hogy szívesen megosztották velünk gondolataikat, emlékeiket.

Ajánlom ezt a kiadványt minden volt és jelenlegi dolgozónknak, tanulónknak. Remélem, örömüket lelik ebben a könyvben!

Kispéterné Kotogán Erzsébet
inzézményvezető

Comments are closed