2017-es ICA térképrajz verseny

A 2017-es ICA térképrajz-verseny eredményei

2017. április 5-én az ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszéken a zsűri bírálta az idei ICA Térképrajzversenyre beérkezett munkákat és hat db. térképrajzot választott ki, hogy Magyarországot képviseljék a július 2. és 7. között megtartandó nemzetközi döntőben és kiállításon Washington DC-ben (Egyesült Államok), a 28. Nemzetközi Térképészeti Konferencia keretében. A kiválasztott műveken kívül a zsűri még nyolc munkának országos díjat adott. Iskolánk 8. osztályos tanulója Lóczi Dalma országos különdíjat kapott!

Részletes információk olvashatók a http://terkepismeret.elte.hu/2017-es-verseny honlapon vagy a tanszék Facebook-profilján: https://www.facebook.com/elte.lazarus/

16 település 19 intézményéből összesen 191 db. munka érkezett az idei versenyre. A Nemzetközi Térképészeti Társulás (ICA) Magyar Nemzeti Bizottsága, a Magyar Földrajzi Társaság és az ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszék megköszöni minden diáknak a részvételt és minden tanárnak, közreműködőnek a szervezési munkát az idei pályázatban.

A zsűri tagjai voltak:

– Zentai László, tanszékvezető, a Nemzetközi Térképészeti Társulás főtitkára

– Reyes Nunez José Jesús, egyetemi docens, a verseny szervezője

– Kereszty Péter, a Cartographia Tankönyv Kiadó természettudományi szerkesztője

– Irás Krisztina, egyetemi adjunktus

– Titkár: Kiss Judit, MSc hallgató

…Korábban írtuk

2017. április 5-én az ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszéken a zsűri bírálta a beérkezett munkákat és hat db. térképrajzot választott ki, hogy Magyarországot képviseljék a július 2. és 7. között megtartandó nemzetközi döntőben és kiállításon Washington DC-ben (Egyesült Államok), a 28. Nemzetközi Térképészeti Konferencia keretében:

Lóczi Dalma (14 éves)

Mű címe: Tér-tükröződés

Szegedi Fekete István Általános Iskola, Szeged

Comments are closed